Teakdäck


Det moderna däcksmaterialet

Alfa Yacht Production är svensk representant för PERMATEEK, världsledande producent av syntetiskt däcksmaterial. Det betyder att vi tillverkar skräddarsydda satser och lägger Permateek över hela Sverige.
Som världen ser ut idag kommer de traditionella teakdäcken att inom ett par år att vara svåra att motivera för båtköpare. Det beror dels på miljöhänsyn, men även av rent användarmässiga skäl. Teak blir svårare och svårare att få tag på. Teak är ju ett träslag som växer i varma klimat och avverkning innebär alltid miljökonsekvenser. Ur ett underhållsperspektiv har ett teakdäck en begränsad livslängd, ca 15 - 20 år beroende på hur det är monterat och hur ofta man slipar däcket.

Dessa problem löser man genom att istället för teak använda ett syntetiskt material. Permateek är det material som vi efter tester av flera tillverkare valt att arbeta med. Materialet är mycket svårt att skilja från den naturliga teaken, har bäst färg och är enklast att montera. Fördelen med Permateek är att montaget inte innebär hål i däcket, materialet behöver inget underhåll i form av slipning eller olja, bara tvätt. Permateek är beständigt mot det mesta man kan tänkas hälla på, allt från ost till olja eller diesel. Materialet går utmärkt att tvätta med en högtryckstvätt och tål olika rengöringsmedel.

Traditionella teakdäck

Många tycker fortfarande att en vacker båt skall ha ett riktigt teakdäck. Vi har lång erfarenhet av att lägga traditionell teak på däck och i sittbrunnar. Vi lägger såväl på nya båtar som utför stora renoveringsarbeten på äldre båtar. Med vår teknik monterar vi utan skruv och minimerar därför riskerna för framtida läckage. Vid byte av teakdäck är resultatet ett betydligt bättre däck en det som lades tidigare. Är ditt val ett klassiskt teakdäck lägger vi det professionellt till attraktiva priser.