Diva 35

En familjeseglare som vinner kappseglingar

DIVA 35.2 optimerad för cruising, snabbast på banan
Högprioriterat vid utvecklingen av Divabåtar har sedan första Divan lanserades 1982 varit att skapa lättseglade och snabba familjebåtar med optimerad komfort. Närmare 500 Diva ägare världen runt kan vittna om dessa egenskaper.
Den nya Divaserien har gått ett steg längre och har utvecklat rorsmans möjligheter att ensam hantera båten. Centralt placerade winschar, lätt åtkomligt för rorsman och där alla funktioner är samlade, är en dröm för den som vill kunna sköta allt själv. Divabåtar har en ergonomiskt utformad sittbrunn där alla mått är genomtänkta. Kan låta tråkigt men är helt avgörande för bekväm segling och trivsel i hamnen.

Man behöver inte vara världsmästare
Divans konstruktör har många internationella kappseglingsmeriter som grund för sitt utvecklingsarbete. Men detta är inget som krävs för att segla Diva, tvärt om. Faktum är att en snabb och harmonisk båt skänker sina ägare en överlägsen seglingsglädje även på semesterseglatsen, oavsett erfarenhet. Men en lätthanterlig båt optimerad för komfortabel semestersegling kan också hävda sig på kappseglingsbanorna. Det har Divabåtarna bevisat genom åren. Ta Tjörn Runt 2011 som exempel, här vann Diva 35 tuffaste klassen med ett SRS-tal på 1,31. Det säger en hel del om Divornas inbyggda fart.
Nu kommer nya Diva 35.2, en modernare Diva, förfinad och förädlad.

Den nya formen
Diva 35.2 har det formspråk som lanserades med Diva 38:an, en kombination av tidlöst klassiskt men modernt och fartigt. Nya Diva 35.2 visar tydligare i sin form att detta är en båt med fart och prestanda. En båt optimerad för sin storlek. Det gäller skrovformer, sittbrunnsplanering och inredningslösning. Diva 35.2 är båten som är hanterbar som en 32-fotare och har fart, funktioner och komfort som en 40-fotare.

Ergonomi för komfort!
Diva 35.2 rymmer den största sittbrunn som setts på en segelbåt under 40 fot. Genomarbetad ergonomi ger perfekt komfort för rorsman och besättning så väl på en hård kryss som vid avkopplande umgänge i hamn. Brunnen har optimerats för enmanshantering av alla funktioner där rorsman har allt inom räckhåll. Med ett par enkla tillval blir den optimal för racing.

En eller två akterhytter
Som standard har Diva 35.2 en stor akterhytt över hela båtens bredd. En exklusiv lösning om du inte har behov av många kojplatser. Som tillval kan du få en hytt akter om WC med plats för
två i bottenkojen och med en utvikbar sjökoj som ovanpå koj. Det ger totalt 9 kojplatser och 6 personer sover bekvämt utan att använda salongen som är bäddbar.

Ägarhytt
I båda versionerna finns en hytt som verkligen är en ägarhytt. Generös dubbelkoj med full sitthöjd och vägg vid huvudändan är ovärderliga komfortdetaljer. ”Fönster” med utsikt över havet och möjlighet till utrymning ökar trivseln ytterligare.

Våtutrymme
Planlösningen i tvåhyttsversionen ger möjlighet att skapa ett för storleken helt unikt våtutrymme. Här ryms stor sjögarderob, tvättställ, wc, hyllskåp och dusch med separat sittplats. Med dubbla hytter akterut är fortfarande WC rejält tilltaget.

Störst i klassen
Det U-formade pentryt är av samma typ som det av press och ägare lovprisade i Diva 38:an. Genom en harmoniskt anpassad totallösning av inredningen får vi plats för detta stora pentry i en 35 fots båt. Utformningen ger sjösäkring på havet, stora arbetsytor och rymliga förvaringsutrymmen. Bänkskivor i exklusivt och praktiskt corianliknande material.

Form för funktion
Förskeppets raka stäv och fylliga förskepp gör att båten kan utnyttjas långt förut och ge plats till den komfortabla inredningen. Salongen har stora svängda och inbjudande sittsoffor. Den runda formen utnyttjar rummet på ett maximalt sätt.
Formen till trots är dessa soffor fullt bäddbara och ger två komfortabla extra bäddar.
Salongsbordet med sin runda form har en diameter på hela
1,30 m. De effektiva sofforna ger gott om plats för besättning och gäster. Här samlas 8 personer bekvämt runt bordet.
Förpiken har rejäl dubbelkoj med ny utformning. Här finns även separat sittplats, garderob och hyllskåp.

Inbyggt i nya Diva 35.2 finns vår idé att kombinera traditionellt exklusiva snickeriarbeten med ett mjukare formspråk och innovativa lösningar i planering och i detaljer. Nya Diva 35.2 är en förfinad cruiser/racer som bjuder sina ägare komfort, hanterbarhet och seglingsegenskaper långt utöver det vanliga.

  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär prislista
  • Begär offert
  • Bilder
  • Dokument