Diva 38

Skönhet och förnuft

Sällan har en ny modell fått ett sådant mottagande som Diva 38.
Lysande tester i Båtnytt och Segling och vald till Sailboat of the Show på Scandinavian Boat Show i november 2000. Juryn bestående av ledande svenska båtjournalister motiverade sitt val så här:
”Med Diva 38 tas ett stort kliv framåt för nya crusier/racing-segelbåtar. Den invändiga planlösningen är djärvt dynamisk och bjuder rymd åt många funktioner ombord. Diva 38 har en nydanande sittbrunnslösning som separerar rorsman och passagerare på ett föredömligt sätt samtidigt som den ger en akterhytt vi aldrig tidigare sett – ett genidrag.”
Diva 38 är en i raden av Divamodeller som varit först med nya former och idéer och som blivit trendsättare.
Nu kommer nya Diva 38.2. Vi har utvecklat Diva 38:ans prisbelönta inredning till det bästa man kan få ut av 38 fot. Den nya modellen får ett högre skrov som ger en helt ny volym inombords med förbättrade funktioner. Exteriört märks också en ny design på övergången mellan skrov och däck. Det ger ett smäckrare intryck trots lite större bredd. I aktern planeras en fällbar badplattform. Diva 38.2 går att välja i två olika versioner Classic eller Elegance. Olika design på ruffventiler och relingslister ger båten helt olika karaktärer. Eleganceversionen följs upp invändigt med stramare form på snickerier.

Snabb och smidig
Målet har varit att skapa en mycket snabb cruisingbåt med den hanterbarhet som varit utmärkande för Diva båtarna. Extremt långa seglande linjer ger en båt som seglar upp till ett SRS på över 1,30. Diva 38,2 seglar du med fingertoppskänsla och rejält driv när det krusar sig på vattnet, samtidigt komfortabelt orevad i 12 m/s. Det är vad som utmärker en perfekt balanserad cruiser. Diva 38.2 är också en fröjd att manövrera på trånga vatten och vid hamnmanöver.

I samklang med framtiden
Med den nya Divaserien har vi ett nytt formspråk. En mycket modern konstruktion som tillvaratar de senaste landvinningarna i köl, roder, rigg och skrovutveckling. Detta har vi kombinerat med en tidlös och ren formgivning. Formgivningsidéer som är i samklang med internationella formgivningstrender.

En ny sittbrunnslösning
Tack vare nytänkande har vi skapat en mycket komfortabel och välfungerande sittbrunn. Här finns sittplatser för 8 personer runt ett bord och bättre komfort vid segling och i hamn. Alla seglingsfunktioner är dragna till rorsmansbrunnen i aktern. Den klassiskt vackra akterspegeln till trots finns längst i aktern en dold badbrygga. Den går att förstora med en fällbar lucka.

Störst invändigt!
Den nya däcklösningen ger också en invändig komfort som i betydligt större båtar. Kojplatser för 6 personer i 3 separata hytter. Stor salong med plats för besättning och gäster.
Pentry av U-typ ger sjösäkring på havet och bar på kvällen. Pentryt är stort som i Diva 451 med planering och arbetsytor som inbjuder till matlagningskonst.
I salongen ett stort elliptiskt salongsbord med en mjukt svängd soffa där alla runt bordet sitter lika bekvämt. En fällklaff mot två bekväma fåtöljer alternativt en liten soffa gör att 6 personer har gått om svängrum.
Genom att välja en planlösning med endast ett WC har det kunnat ges en rejäl rymd med separat dusch. Lösningen ger också plats för bättre funktioner för övrig inredning.

Kaptenshytt som en 50 fotare
Akterdelen av båten har en helt ny lösning. Här finns en stor kaptenshytt med centrerad dubbelkoj som i en 50-fots båt. Här sover man som hemma, med kudden mot väggen. Full sitthöjd vid huvudändan, fönster akterut och en skylight som också kan vara en nödutgång. På babordssidan finns en andra hytt med 2 fullängds ovanpåkojer.
Förpiken har ny planlösning med större koj och möjlighet för två att sova med kudden mot ”sänggaveln”. En skjutdörr mellan salong och förpik, ett arv efter gamla Diva 39, ger betydligt bättre tillgänglighet och smidighet vid användandet av förpiken. Här finns också separat sittplats, garderob, hyllskåp och byrå.
Inbyggt i Diva 38 finns vår idé att kombinera traditionellt exklusiva snickeriarbeten med ett mjukare formspråk och innovativa lösningar i detaljer och inredningsplanering.

Segla långt
Fart ger stor aktionsradie och väl avstämda skrovformer ger mjuk behaglig segling i sjö. Lätthanterlighet ger trygghet för besättningen. Allt sammantaget bjuder Diva 38.2 största möjliga seglingsglädje. Seglingsglädje inbjuder till att segla långt och länge, en äkta cruiser.

  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär prislista
  • Begär offert
  • Bilder