Diva 24 SC

Optimerad för Racing

Diva 24 DC har blivit en succé. Optimerad för komfortabel dagssegling med övernattningsmöjligheter har hon haft stora försäljningsframgångar. Vi har förutom till Sverige levererat båtar till Schweiz, Österrike, Tyskland, Norge och Finland.
Nu presenterar vi en ny båt i vår 7-serie. Båten har samma ”plattform” som familjeseglaren Campus 7.4 och dagseglaren Diva 24 DC. Grunden har bevisat sina fina seglingsegenskaper på kappsegling redan i familjeversioner. Nu presenterar vi en sportigare version optimerad för fart och kappsegling. Modellen har sin grund i ett samarbetsprojekt men kommer också på ”allmän begäran”. Vi har många intressenter som vill utveckla båtens potential för kappsegling och bygga en entypsklass.

En ny typ av båt
• Racing: Vår nya båt är optimerad för kappsegling och matchracing. Ett rent racingdäck, komplett racingutrustning och tillräckligt med segel sörjer för att kappseglaren skall trivas.
• Cruising: Samtidigt finns en främre komfortabel och skyddad sittbrunn som bjuder in familjen till trygg semestersegling. Familjevänligheten slutar inte här, båten har trots sitt raciga yttre rejäl plats inombords med 4 fullängdskojer.
• Hantering: Till detta skall läggas båtens för sin storlek helt unika hanterbarhet. Ingen annan båt som seglar så fort och rymmer så komfortabelt boende kan hanteras så smidigt. Sjösätt och ta upp enkelt på en ramp eller strand helt oberoende av lyftkranar eller andra komplicerade lösningar. Transportera med vanlig trailer och rigga utan mastkran.

Semester
Diva 24 SC ger möjligheter andra racingbåtar i denna storlek saknar. Båten går att utrusta med komfortutrustning jämförbar med Campus 7.4. Pentry, toa och andra bekvämligheter finns som tillval för den som önskar. Uterummet skapat för Diva DC modellen finns också här och skapar en stor bobåt med bord och gott om plats för 4 personer i den skyddade främre brunnen. Minska djupgåendet från 1,86 till 28 cm på 30 sekunder och du får de grunda vikarna för dig själv.
Den smidiga trailerhanteringen gör att du väljer dina seglingsvatten med största frihet. Ost- eller västkust eller varför inte outforskade insjöar, en grundkänning är inget problem med vår beprövade köl konstruktion.

Entypskappsegling
Idén till denna båt kommer från en partner som avser att bygga upp en entypsklass med strikta regler för rättvis segling till överkomliga kostnader. Båtens redan bevisade egenskaper i kombination med den optimering vi nu gör på fart och effektiv kappsegling kommer inte att göra någon erfaren seglare besviken.
Den aktre delen på närmare 2 m av sittbrunnen har en för aktiv segling perfekt utformning. Plan stor durkyta och ergonomiskt genomtänkta sittsarger. Den främre delen, lite djupare med bra stöd i alla ledder för trimmern ombord. Fördäcket har rena däcksytor för fördäcksgasten.
Diva 24 SC har alla trimfunktioner som standard. Kan seglas med spinnaker eller gennaker.
Gennaker är det valda seglet för entypssegling. Urtagbar gennakerbom infälld i däcket. Båten är ritad för att bära en besättning på 4 personer. Det gör båten till den perfekta club racern och en idealisk träningsbåt för klubbarna. Den enkla trailerhanteringen gör att båten kan hanteras som mindre segeljollar. Möjligheten till komfortabel övernattning gör att båten kan lånas ut till klubbmedlemmar eller hyras ut för att dryga ut klubbkassan.

Äntligen både och!
Målet med Diva 24 SC är att skapa en båt som har allt som krävs för aktiv kappsegling och samtidigt kunna användas för behaglig cruising i ett smidigt format.

  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär offert
  • Bilder