Bavaria skapar en helt ny dimension för Sport Cruisers
Med den nya serien skapar Bavaria en ny dimension för sport cruisers, aldrig tidigare har en båt av denna typ haft så bra kontakt med yttervärlden. Stora rutor i skrovets alla utrymmen, ger en härlig kontakt med naturen och mer ljus under däck. Även i det stora köket med vinkelpentry finns ett rejält fönster.
Resultatet är en helt ny känsla och ökad trivsel under däck i den här typen av båt.Nya Sport 360 levereras i 3 olika versioner
Bavaria nyutvecklade Sport serie levereras i 3 olika utföranden i storlekarna över 35 fot. Dels som den numera klassiska Bavaria lösningen, öppen båt med Targabåge, men också som HT och Coupe modeller. Det här ger nya möjligheter för köparna att optimera sin båt enligt egna krav och önskemål. Här erbjuds också köparen en rad olika val när det gäller träslag och färgsättning.

En unik kombination
Den nya designen ger båtar med oöverträffade egenskaper i sina respektive storleksklasser. 
Här finns en unik kombination av sportig daycruiser med stora bekväma sittbrunnar för soliga utflykter och samtidigt rymliga bobåtar med högsta komfort för semesterresan.
Bavarias Sport serie är Sveriges mest sålda Sport Cruisers. En stor del av framgången ligger i Bavarias unika kombination av fräck daycruiser och komfortabel bobåt. Den nya modellen utvecklar dessa 
egenskaper ytterligare några steg. Formgivarna har lyckats skapa en attraktiv exteriör form kombinerat med invändig komfort och elegans. 
Med den nya Sport serien tar Bavariavarvet och design företaget Too Design ytterligare steg för att förfina Sport Cruiser konceptet.


Rymd
Den luftiga och ljusa salongen har en ståhöjd på 1,90 m det ger trivsel och komfort. Formspråket invändigt är strikt och stramt med kontrasterande färger. Här finns en rad olika träslag, färgsättningar och tyger att välja mellan. Det här ger nya möjligheter för köparna att optimera sin båt enligt egna krav och önskemål.

Tre rum och kök
Planlösningen innehåller ägarhytt i stäven, salong midskepps och en akterhytt. Salongsoffan i vinkel kan kompletteras med sittpallar vilket ger plats för många runt det invändiga bordet. I salongen finns också stort vinkelpentry om styrbord med arbetsytor och förvaring som gör kocken glad. Det stora våtutrymmet har WC, tvättställ och dusch möjlighet. 
Hytten i stäven innehåller generös dubbelkoj, stora garderobs- och hyllskåp. Akter om salongen separat gästhytt med val mellan dubbelsäng eller separata bäddar. Här finns också en rejäl sittsoffa, garderob, hyllskåp och gott om stuvutrymmen.


Walkaround

Däcksdesignen är sportigt fräck men med funktionen i centrum. Breda och trygga gångbord som är lätt att nå via bra steg ger en känsla av ”walkaround” båt. De nya modellerna får efter utvecklingssamarbete med de nordiska länderna en nyutvecklad och rymligare sittbrunn. Den tidigare stora solbädden är ersatt av en sittgrupp som går att omvandla till solbädd. Resultatet är en sittbrunn med klart större ytor och bättre komfort. Lösningen är också nyckeln till Coupe modellen.
Ergonomiskt genomarbetad förarplats med allt på rätt plats skänker körglädje. Bredvid föraren en bekväm passagerarstol och babord om denna en unik skyddad solbädd.

Joystick och enkelmontage
Nu går det att få joystick för enklast möjliga manövrering till samtliga Bavariamotorbåtar med dubbelmontage. Det här gör tilläggningar och manövrering i lågfart till en barnlek. Nya 360:an kan levereras med enkelmontage av Volvo Penta D6-370. Enkelmontaget ger ett lägre pris och lägre servicekostnader för den som vill hålla i plånboken.

Utveckling

Den nya 360:an har genomgått ett avancerat utvecklingsarbete. Erfarna industridesigners ser till att varje detalj är noga genomtänkt och funktionen väl analyserad. Båten, men också tillverkningen, planeras noggrant redan i designprocessen. Detta arbete i kombination med varvets högteknologiska tillverkning gör att Bavaria Sport 360 ger en helt unik relation mellan pris, komfort och prestanda.  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Begär prislista
  • Bilder
  • Dokument