Bavaria R40, in i finrummet

Med sin nya motorbåt på 40 fot tar Bavaria steget in bland de riktigt exklusiva motorbåtarna. Varvet är världsledande när det gäller att producera båtar med ”value for money”. I nya R40 kan du jämföra inte bara den tekniska uppbyggnaden utan även den exklusiva slutfinishen med de riktigt dyra båtarna på marknaden. R40 imponerar i detaljer så väl som i stort.

Två versioner
Bavaria R 40 levereras både som Coupé och som Flybridge modeller. På Flymodellen får du en extra båt på taket. Här uppe finns förutom förarplats med fullständig kontroll på omgivningarna, passagerarsäten, solbädd och matplats.

Nyutvecklat skrov ger prestanda
Ett nyutvecklat skrov från J&J design med V-form och progressiva S formade steglister ger en fantastisk gång i varierande farter. Elektrisk styrning och senaste generationens trimsystem ger en styrkänsla som i en sportbåt. Resultatet är trygg hantering i de svåraste förhållanden.
Volvo Penta D6-330 motorer ger båten en toppfart på över 30 knop, vill man åka fortare finns D6-370 som tillval.

Invändig kaptensbrygga
Den invändiga förarplatsen är högt placerad med god sikt och överblick. Här finns naturligtvis det senaste i instrumentväg med bland annat Volvo Penta Glass Cockpit som standard. En rejäl dubbelsoffa gör att styrman kan få sällskap. Genom sidodörren når man direkt ut på däck, något som känns tryggt för hela besättningen vid tilläggningar.

Salong
I salongen med runtomsikt finns kök och matplats placerade, allt för att skapa trivsel och bästa komfort. Stora glasdörrar ut till akterdäck kan ge utekänsla i den skyddade salongen.

Akterdäck
Här finns en stor soffa akterut. Den skapar en trygg känsla och ger många sittplatser. På babords sida om soffan finns nedgång till en väl tilltagen badplattform.

Två lyxhytter
Det spelar ingen roll vilken hytt man bokar, den i stäven eller den midskepps, båda har en sällan upplevd känsla av lyx. Båda hytterna har generösa dubbelsängar, stora fönster på båda skrovsidorna, separata dusch och wc utrymmen. Naturligtvis hittar du även gott om skåp och garderober. Full ståhöjd är en självklarhet. I midskeppshytten finner du även en sittsoffa som kan fungera som extra bädd.

Världsledande produktionsteknologi
Bavariavarvet ligger långt före när det gäller sina tillverkningsmetoder. Nu utvecklas detta ytterligare. R40 vacuuminjiceras vilket ger en kontrollerad produktion med bättre styrka samtidigt som vikten kan hållas ned. Detta påverkar båtens egenskaper positivt i högsta grad.
Ytterligare ett steg i utvecklingen är att båtens hela inredning inklusive vvs och el görs på golvet innan det sänks ned i skrovet. Detta kan göras genom att ett mycket avancerat jigg system används. Det är inte bara båtbyggarna som har glädje av detta. Att slippa krypa omkring i trånga utrymmen för att montera delar ger en helt annan möjlighet att kontrollera tillverkningen och undvika misstag. Just kontrollsystem efter de olika arbetsstationerna i Bavarias produktion är det som skapat den höga och jämna kvaliteten som Bavarias båtar blivit kända för.


  • Start
  • Tekniska specifikationer
  • Håll mig informerad!
  • Bilder